dilluns, 7 de gener de 2013

CALAMARS FARCIT




Un calamars per cap, ( d´uns 15 a 20 centímetres mes o menys)
tres botifarres crues,
dos ous bullits,
una ceba grossa,
tres tomàquets
un raig de cognac,
un litre de fumet de peix o un brick de caldo de peix
30 ametlles torrades
un gra d´all si es gros o un parell de petits

Demaneu al peixater o peixatera que us netegi be el calamars, heu de girar el cos per que quedi ben net fins i tot per dintre, talleu ben petites les potes i les ales.
Per començar, obriu les botifarres i passeu la carn picada per una cassola amb una mica d´oli, quan agafi color afegiu.hi les potes i les ales tallades i saleu, el calamars anirà deixant anar aigua, espereu que s´evapori, ralleu.hi els dos ous durs, i barregeu-ho tot be.
Deixeu.ho refredar una mica i ompliu els calamarsos, en la mateixa cassola, amb una mica d´oli daureu.los, no cal totalment nomes que perdin una mica el color blanc, llavors regueu-los amb el cognac i deixeu evaporar l´alcohol.
En una paella a part feu el sofregit de ceba i tomàquet, i el passeu a la cassola amb els calamarsos, cobriu.los amb el fumet i afegiu-hi la picada que haureu fet amb les ametlles i l´all, tapeu-ho fins que bulli, llavors abaixeu el foc i deixeu-ho coure una mitja hora o uns quaranta minuts, dependrà de la vostre cuina, fins que els calamarsos siguin cuits.

3 comentaris:

  1. HUYYYYYYY !!!! que bo !!!, aquest m'atreveixo a fer-lo. Que aprofiti. Petons.

    ResponElimina
  2. mmmm
    que fàcil i que bo...
    la meva iaia en feia, jo fa molt de temps que no en faig..

    ara m'has fet enveja, ves!

    petó i bon profit

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...