diumenge, 9 de maig de 2010

TONYINA TERIYAKI


Desprès de la salsa de Soja, la Teriyaki es la salsa mes popular a la cuina japonesa, es pot comprar envasada, però no te res a veure amb la que pots fer tu a casa.

Sake, Mirin, salsa de soja i sucre, es molt fàcil de preparar i es pot aplicar a tot tipus d´aliments, carns, aus, peixos, pastes...

En aquest cas, jo nomes l´he feta servir per macerar la tonyina que desprès he fet a la planxa.



75ml de salsa de soja
75ml de sake
75ml de mirin
25g de sucre (pots variar la cantitat al teu gusts)

Posa tots el ingredients en un recipient ample i remou perquè el sucre es fongui.
Deixa. ho bullir i llavors abaixa el foc, deixa. ho a foc lent fins que redueixi una quarta part.
Espera que es refredi del tot abans de posar. la en un pot de vidre amb tapa i desar. la a la nevera

Si vols afegir. hi un toc d´all, o de bitxo, o de gingebre, afegeix. ho mentre la salsa sigui calenta.

Pots fer.ne tanta com vulguis es conserva a la nevera un màxim de tres setmanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...