divendres, 26 de març de 2010

RISOTTO AMB CEPS

SEGONS UNA ANTIGA LLEGENDA VIETNAMITA,
ELS DEUS ES VAN COMPADIR DELS HOMES I ELS HI VAN REGALAR L´ARRÒS.

La planta de l´arròs es una gramínia i les seves llavors, un cereal que forma part de la dieta bàsica de moltes cultures, especialment les orientals.
No se sap ben be el lloc de l´origen concret del seu cultiu, encara que se situa a l´Àsia i tampoc es coneix com es va introduir a Europa, se suposa que va arriba a traves del comerç amb orient.
Hom creu que va arribar a Espanya amb l´islam i d´aquí a la resta de la mediterrania.
En aquest últims temps s´ha extes entre nosaltres una nova manera de cuinar l´arròs, típicament italiana; el Risotto.


Risotto al funghi

El risotto es un plat del nord d´Itàlia, de textura cremosa i suau, aconseguida a partir del midó propi de l ´arròs i dos ingredients bàsics, mantega i formatge parmesà



Arròs de gra rodó (cantitat al vostre gust)
Una ceba mitjana picada
Uns 30g de mantega.
Un litre i mig de caldo de verdures
Formatge parmesà rallat (cantitat al vostre gust)

Sofregiu la ceba amb oli, fins que estigui tova, sense que agafi color.
Afegiu l´arròs i removeu continuament fins que estigui transparent.
Poseu el caldo i deixeu coure tapat, durant uns quinze minuts a foc lent, remenant de tant en tant.
Desprès afegiu la mantega i el parmesà i barregeu be, hi podeu afegir una mica mes de caldo i ho considereu necessari.
Serviu de seguida perquè no s´enganxi.
(A mi m´agrada servir parmesà a part perquè qui vulgui, s´en pugui afegir mes)

1 comentari:

  1. Hola,

    porto el blog del Club de Cuines (a clubdecuines.cat), portal de cuina de TV3 i Catalunya Ràdio, i de cara a St Jordi volia demanar als blogs de cuina en català que em recomanessin un llibre de cuina i que em diguessiu en una frase o dos perquè us agrada o el recomaneu. M'ho pots enviar per correu electrònic a clubdecuines@tv3.cat? D'això en vull publicar un text o varis, que servirà tant per conèixer llibres de cuina com per conèixer blogs com el teu...

    Esborra aquest comentari quan vulguis, ja entenc que no va lligat amb el contingut d'aquest text, però no trobava altre manera de contactar.

    Gràcies!

    Roger

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...