diumenge, 7 de març de 2010

BUNYOLS DE QUARESMA


SET SETMANES DE QUARESMA NOMÉS HEM POGUT MENJAR ARENGADES ROVELLADES, MONGETES I BACALLÀ.

i bunyols (afageixo jo).



Els bunyols, es fan tradicionalment el dimecres i el divendres durant les set setmanes que dura la quaresma.
Posiblement per que la ingesta de dolç durant aquest temps d´abstinencia feia enganyar fins a cert
punt, el desitg de carn.


250cl. d´aigua
70g de mantega
200g de farina
125g de sucre vainillat
4 Ous sencers
Cinc clares d´ou

En un cassó poseu l´aigua i la mantega al foc fins que arrenqui el bull.
Afegiu la farina i remeneu fora del foc fins a aconseguir una pasta consistent.
Llavors afegiu els ous d´un a un, no incorporeu el seguent fins que el d´abans no s´hagi barrejat be amb la masa.
Afegiu el sucre i barregeu de nou.
Tireu.hi d´una a una les clares i remeneu be despres de cada una.
Deixeu reposar un parell d´hores

En una paella fonda o un cassó poseu.hi força oli i quan estigui ben calent, aneu.hi fregint la masa amb una cullera de postre, deixeu.los escorrer sobre un paper absorbent i serviu.los espolvorejats amb sucre glas.

2 comentaris:

  1. Jo també em quedo amb els bunyols que ni les arengades ni el bacallà m'agraden. Un plaer visitar-te estimada amiga.

    ResponElimina
  2. Gràcies per la visita. A mi el bacallà m´agrada, però el bunyols molt mes.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...