diumenge, 10 de gener de 2010

TIMELINE




Segurament coneixeu Michael Crichton, autor de llibres amb tan èxit que han estat adaptats al cinema amb millor o pitjor sort. (Twister, Jurassic Park, Rissing sun, Congo, Timeline. També va ser guionista de la serie de televisió "Urgències").

Jo el vaig conèixer amb "Timeline" una novel.la d´aventures que transcorre en el Perigord, una zona de la regió d´Aquitania en el sud oest de França. Un llibre ben escrit, que enganxa i (el que mes valoro personalment) ben documentat historicament.

Si us explico tot això es perquè l´atracció cap aquells llocs va ser tan gran que aquell mateix estiu varem anar a conèixer el Dordogne - Perigord.

Us recomano el viatge, no només per els paisatges, (Sarlat, Perigueux, Bergerac, Coves amb pintures prehistoriques, Castells on van transcorre batalles contra els anglesos) si no també per la gastronomia (Foie, ànec, tòfona).

La recepta d´aquesta setmana te el seu origen en aquest viatge.

CONFIT d´ÀNEC amb PATATES SARLADAISES i CHUTNEY de MANGO



Pre-escalfeu el forn amb el gratinador.
Obriu la llauna de confit i poseu l´ànec a sobre d´una reixa de manera que s´escorri el greix que hagi quedat en les cuixes.
No llenceu el greix de la llauna, es molt bo per rostir o fregir unes patates.

PATATES SARLADAISES



Poseu unes cullerades de greix d´ànec en una paella o cassola i escalfeu.
Afegiu.hi les patates tallades al vostre gust. Saltegeu.les.
Quan siguin prou toves baixeu el foc, salpebreu i poseu.hi l´all i el julivert trinxat i quan falti poc per acabar afegiu.hi la tòfona a làmines.
(la recepta original es sense tòfona i amb ceps)

CHUTNEY de MANGO, PINYA i PRUNES.



*Un parell de cebes mitjanes.
*Un gra d´all.
*Un Mango.
*Tres talls de pinya natural en conserva.
*Sis Prunes sense pinyol.
*50g. d´oli.
*200g. de vinagre de xeres.
*100g. de sucre moreno.
*100g. de sucre blanc.
*Gingebre en pols (al gust).
*Pebre.
*Altres especies al gust, jo hi he posat canyella en pols.

*Poseu l´oli, la ceba, l´all en el got de la thermomix i tritura quatre segons, velocitat quatre.
*Poseu deu minuts, temperatura varoma, velocitat cullera.
*Afegiu la resta d´ingredients i barregeu deu segons, velocitat tres.
*I torneu a posar trenta minuts, temperatura varoma, velocitat cullera.

I jo, dimarts a les reunions de Weigth Watchers;
- Hola, em dic Marta .....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...