dilluns, 2 de novembre de 2009

ESPATLLA de XAI al FORN.

RECEPTE de FAMÍLIA





*Una espatlla (o mitja) per persona
*Julivert, llorer, romaní, farigola.
*Vi blanc, sec
*Ceba i tomàquet.
*Patata tallada a lamines

*Demaneu les espatlles marcades amb un parell de talls, salpebreu.les i poseu.les en una safata per el forn amb oli. A cada tall poseu.hi una part d´herbes, (unes branques de julivert, romaní, farigola i una fulla de llorer), tireu.hi un parell de gots de vi per sobre i poseu la safata al forn preescalfat a 160º. Deixeu coure durant una mitja hora, obriu el forn i afegiu.hi la ceba tallada a juliana, el tomàquet tallat en quatre trossos, les patates i un altre got de vi i es torneu a posar al forn.

*Aneu girant les espatlles de tant en tant i aneu.hi tirant suc per sobre per evitar que la carn es ressequi, si s´ha begut tot el suc abans no siguin cuites es pot anar afegint vi i quan acabeu la cocció doneu.li un toc de gratinador d´aquesta manera quedaran daurades i cruixents.

1 comentari:

  1. A mi m'encanta cuinar al forn perquè embrutes molt pocs estris i mentre s'està coent, tens temps d'anar parant taula i preparant les 4 coses abans que s'acabi de coure.

    Aquesta espatlla té una pinta que tomba enrere... ja en sento la flaira des de casa!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...